Tel: 71 7986924

wew.250

Jadłospis


DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

18.09.2017

Chleb1 z masłem2, makrela4 w pomidorach, papryka kawa na mleku2

Budyń2 z owocami (wyrób własny)

Zupa koperkowa z ziemniakami 6

Gulasz z piersi kurczaka, kasza pęczak1, surówka z pora z kukurydzą, kompot

WTOREK

19.09.2017

Zacierka1 na mleku2, bułka1 z masłem2, ser żółty2, sałata, ogórek, herbata owocowa

Pieczywo1 chrupkie z masłem2, wędliną i pomidorem, herbata

Zupa fasolowa6

Makaron1 z serem2 i polewą truskawkową 2, kalarepa, kompot

ŚRODA

20.09.2017

Bułka weka1 z masłem2, wędlina, rzodkiewka, sałata, kakao2

Sałatka owocowa

Zupa neapolitańska2,6

Kotlet pożarski1,3 ziemniaki z koperkiem, mizeria2, kompot

CZWARTEK

21.09.2017

Płatki kukurydziane na mleku2, chleb1 razowy z masłem2, pasta jajeczna3, papryka, herbata z cytryną

Kiełbaska na gorąco, bułka1 wieloziarnista z masłem2, ketchup, ogórek, herbata owocowa

Kapuśniak z białej kapusty6

Pierogi 1,2,3 leniwe z masełkiem2, tarta marchew z jabłkiem, kompot

PIĄTEK

22.09.2017

Tost z wędliną i serem1 ketchup, kawa na mleku2

Twarożek2 z brzoskwinią, bułka1 weka z masłem, herbata owocowa

Zupa ryżowa na rosole6

Klopsiki 3z ryby4, sos koperkowy, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.