Jadłospis


DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

13.11.2017

Kasza jaglana1 na mleku2, chleb1 z masłem2, pasta z sera2 żółtego z papryką, pomidor, herbata owocowa

Twarożek serowo2-owocowy, wafel ryżowy, napój miętowy

Zupa krem z brokuła z pestkami dyni 2,6

Kolorowy kociołek mięsno-warzywny6, makaron1 penne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

WTOREK

14.11.2017

Pasztet wątrobiany (wyrób własny), chleb1 żytni z masłem2, sałata, pomidor, bawarka2

Bułka1 z masłem2, szynka gotowana, sałata, ogórek, herbata owocowa

Zupa z cukinii i zielonego groszku z ziemniakami6

Pierogi leniwe1,2,3, marchew z jabłkiem, chrzanem i rodzynkami, jogurt naturalny2

ŚRODA

15.11.2017

Płatki jęczmienne1 na mleku2, chleb razowy1 z masłem1, ser biały2 krojony, pomidor, papryka, herbata z cytryną

Szarlotka1,3, herbata z cytryną

Zupa koperkowa2,6 z ryżem

Udko pieczone, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot

CZWARTEK

16.11.2017

Szwedzki stół: pieczywo mieszane1: -jajko3, ser2 żółty, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kawa na mleku2

Kasza manna1 na mleku2 z rodzynkami

Zupa meksykańska 6

Racuchy1,2,3 z jabłkami, mus owocowy z truskawek, napój miętowy

PIĄTEK

17.11.2017

Twarożek2 z rzodkiewką i szczypiorem, chleb1 żytni z masłem2, kakao2

Sałatka1 z tuńczyka4, chleb orkiszowy z masłem, herbata owocowa

Barszcz biały z jajkiem1,2,3,6

Zrazy w sosie1 pieczarkowym, kasza gryczana1, surówka kolorowy ogród, napój cytrynowy

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.