Jadłospis



 

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

18.06.2018

Płatki owsiane1 na mleku2, chleb1 z masłem2, pasta z makreli 4, pomidor, herbata owocowa

Budyń 2z owocami

Zupa koperkowa 1,6

Spaghetti1, owoc, kompot

WTOREK

19.06.2018

Szwedzki stół: pieczywo mieszane1, jajko3,

ser żółty, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kawa na mleku2

Szarlotka1,3 (wyrób własny), jogurt naturalny2

Kapuśniak z młodej kapusty 6

Kotlet mielony1,3

ziemniaki2, mix sałat ze szczypiorem i sosem winegret, kompot

ŚRODA

20.06.2018

Kasza jaglana na mleku2, kanapka wiosenna: chleb żytni1 z masłem2, sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, herbata miętowa z cytryną

Filet z indyka pieczony w ziołach (wyrób własny), bułka weka1 z masłem2, sałata, pomidor, kakao2

Botwinka1,2,6

Ryba panierowana1,3,4, ziemniaki2, surówka wiosenna, napój miętowo-owocowy

CZWARTEK

21.06.2018

Bułka1 z masłem2, jajecznica3 ze szczypiorem i pomidorami, mleko2

Sałatka owocowa z jogurtem 2naturalnym

Zupa wiejska z ziemniakami 6

Gulasz mięsno- warzywny6, ryż, kompot

PIĄTEK

22.06.2018

Kasza manna1 na mleku2, chałka1 z masłem2 i miodem, herbata miętowa

Chleb1 z masłem2, pasta z soczewicy ze szczypiorem, bawarka2

Zupa ogórkowa6

Jajko3 w sosie1,2 chrzanowym, ziemniaki 2 marchew z jabłkiem i rodzynkami, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.