Jadłospis



 

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

23.04.2018

Zacierka 1na mleku2, chleb1 z masłem2, makrela4 w pomidorach, papryka, herbata owocowa

Chleb1 razowy z masłem twarożek z koperkiem i ogórkiem2 , sałata, awokado, herbata

Zupa ziemniaczana6

Wołowina w sosie, kasza pęczak1, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

WTOREK

24.04.2018

Kanapka wiosenna: bułka1 weka z masłem2, serem żółtym2, sałata, pomidor, ogórek, szczypior, kakao2

Pieczeń rzymska3 (wyrób własny), bułka1 z masłem2, ogórek, sałata, papryka, herbata owocowa

Krupnik6

Kluski leniwe1,3, marchew tarta z jabłkiem, napój miętowo- cytrynowy

ŚRODA

25.04.2018

Talerz rozmaitości: pieczywo mieszane1,

masło2, jajko3, ser żółty2, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kawa na mleku2

Ciasto drożdżowe13 z owocami (wyrób własny), jogurt naturalny2

Barszcz ukraiński 2,6

Zapiekanka z makaronu1 z kiełbasą i pieczarkami, kompot

CZWARTEK

26.04.2018

Kasza jaglana na mleku2, bułka weka1 z miodem, herbata z cytryną

Sałatka z tuńczyka4, chleb1 wieloziarnisty z masłem, bawarka2

Zupa ryżowa na rosole6

Zrazy zawijane z indyka z serem żółtym2 i szpinakiem, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, napój miętowo-owocowy

PIĄTEK

27.04.2018

Płatki kukurydziane na mleku2, chleb1 żytni z masłem2, jajko3 krojone, sałata, pomidor, herbata miętowa

Pasta z fasoli ze szczypiorem i rzodkiewką, bułka1 grahamka z masłem2, pomidor, kakao2

Zupa krem z marchwi 6

Risotto z mięsem drobiowym i warzywami6, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.