Jadłospis


DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

15.01.2018

Jajecznica3 ze szczypiorkiem, chleb1 z masłem2, ogórek,

bawarka2

Kiełbaska na gorąco, ketchup, bułka1 weka z masłem2, sałata, pomidor, herbata imbirowa

Zupa grochowa6

Kluski1 na parze z musem truskawkowo-,

jogurtowym2, herbata miętowa

WTOREK

16.01.2018

Płatki owsiane1 na mleku2, bułka1 weka z masłem, sałata, ogórek, pasta z sera2 żółtego, papryki i wędliny , herbata owocowa

Pieczeń rzymska3 (wyrób własny) , bułka1 z masłem2, sałata, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku2

Zupa neapolitańska1,2,6

Risotto6 z mięsem w sosie paprykowym, owoc, kompot

ŚRODA

17.01.2018

Stół szwedzki (wędlina, jajko3, ser2 żółty, ogórek, pomidor, sałata, pieczywo1 mieszane, masło2) kawa na mleku2

Pasta z tuńczyka4, chleb1 wieloziarnisty z masłem2 pomidorem, rzodkiewka, bawarka2

Zupa krem z marchwi6

Łazanki1, owoc, kompot

CZWARTEK

18.01.2018

Chleb1 razowy z masłem2, sałata, pomidor, szynka z indyka, kakao2

Szarlotka1,3 z kruszonką (wyrób własny), mleko2

Zupa ziemniaczana2,6

Karczek duszony w ziołach, kasza 1 jęczmienna, surówka z pora z kiełkami, kompot

PIĄTEK

19 .01.2018

Kasza jaglana na mleku2, bułka1 z masłem, serem2 białym, ogórek, herbata owocowa

Legumina1,2 z rodzynkami, herbata z cytryną

Żurek1,2,6 z jajkiem 3i kiełbaską

Ryba 3,4w warzywach6, ziemniaki, herbata miętowa

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.