Tel: 71 7986924

wew.250

Jadłospis


DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

26.06.2017

Płatki jęczmienne 1na mleku2, chleb1 z masłem2, pasta rybna, papryka, herbata owocowa

Chleb ryżowy, kisiel z owocami, jogurt naturalny2

Zupa ziemniaczana6

Wołowina w sosie, kasza pęczak1, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

WTOREK

27.06.2017

Kanapka wiosenna: bułka1 weka z masłem2, serem żółtym2, sałata, pomidor, ogórek, szczypior, kakao2

Pieczeń rzymska3 (wyrób własny), bułka1 z masłem2, sałata, papryka, herbata owocowa

Zupa krem z kalafiora z pestkami słonecznika6

Makaron z białym serem i polewą truskawkową 1,3, kompot

ŚRODA

28.06.2017

Szwedzki stół: pieczywo mieszane1,

masło2, jajko3, ser żółty2, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku2

Ciasto drożdżowe1,3 z owocami (wyrób własny), mleko2

Zupa jarzynowa ze świeżych warzyw 2,6

Zapiekanka z ziemniaczana z kiełbasą, i pieczarkami, kompot

CZWARTEK

29.06.2017

Kasza manna1 na mleku2, chałka1 z miodem, herbata z cytryną

Sałatka z tuńczykiem4, chleb1 wieloziarnisty z masłem, bawarka2

Zupa ryżowa na rosole6

Kotlet drobiowy1,3, ziemniaki, mizeria2, kompot

PIĄTEK

30.06.2017

Zacierka na mleku2, chleb1 żytni z masłem2, jajko krojone3, ogórek, herbata miętowa

Pasta z fasoli ze szczypiorem i rzodkiewką, bułka1 grahamka z masłem2, pomidor, kakao2

Botwinka2,6

Risotto z mięsem i warzywami6, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.